Készítsétek el a gyerekekkel a Húsvét két főszereplőjét!

Rengeteg húsvéti dekoráció, süti, tojásfestős ötlet kering a neten… Kerestem nektek kettőt, amit valóban egyszerű elkészíteni, így a gyerekek is bátran nekiállhatnak, a sikerélmény garantált lesz! De a legfontosabb, amiért érdemes ilyen foglalatosságba belevágni, az az alkotáskor együtt töltött idő!

VIDÁM HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉST KÍVÁNOK!

 

Színes nyuszik, papírhengerből

wcpapirnyuszi_1 A papírhengerből (WC papír, papírtörlő guriga) vágjatok a nyuszi kívánt magasságának megfelelő darabokat, illetve két 1-2 cm széles csíkot a füleknek. Ez utóbbi darabokat nyomjátok laposra. Fessétek a kívánt színre vízfestékkel/temperával, vagy ami van otthon, majd hagyjátok megszáradni.
wcpapirnyuszi_2 A két fülecskedarabot a végüknél ragasszátok össze, majd a nagy henger tetejére.
wcpapirnyuszi_3 Díszítsétek a pofiját filccel/alkoholos filccel/festékkel és mozgószemekkel. Ha nincs otthon mozgószem, lehet kreatívan pl. gombokkal, gyöngyökkel, vagy csak rajzolva is elkészíteni a szemeket. Az orrocskához is lehet ezeket használni. Sőt a bajuszhoz is lehet valami “kiállót” alkalmazni, pl. raffiát, fonalat.
wcpapirnyuszi_4 Végül a nyuszi egyik legfontosabb ismertetőjeléről se feledkezzetek meg! Ragasszatok hátulra egy vattapamacsot farkincának.
wcpapirnyuszi_5 Engedjétek a gyerkőcöt is szabadon alkotni, hogy a nyuszija olyan legyen, amilyennek ő elképzelte! Csak akkor segítsetek neki, amikor ő igényli, inkább bátorítsátok, ezzel nagyon jól építhető az önbizalmuk, önbecsülésük!!!
A fotók és az eredeti ötlet forrása: ecoscrapbook.blogspot.hu

 

Zsírkrétával festett tojások

zsirkretas_tojasfestes Amire szükségetek lesz:
– tojások
– zsírkréták
Tegyétek fel a tojásokat hideg vízben főni. Ha a víz elkezdett forrni, levehetitek az edényt a tűzhelyről és hagyjátok a tojásokat a forró vízben állni, 12-15 percet. Ezalatt jól megkeményednek és a héjuk nem reped meg a bugyogó víztől az edény falához koccanva.
Utána a tojásokat ne engedjétek kihűlni, hanem melegen helyezzétek a tojástartóba és KEZDŐDHET A MÓKA!A zsírkrétával már lehet is színezni őket, kedvetek szerint. A tojás meleg felszínén a zsírkréta megolvad és érdekes textúrát képez.
Legyetek kreatívak! Különféle minták és színkeveredések is lehetségesek.
Ha végeztetek a dekorálással, akkor a tojásokat a tartóba téve, helyezzétek a hűtőszekrénybe, amíg jól kihűl, így megszilárdul a minta és nem kenődik el, ha kézbe veszitek.

A tojásokkal dekorálhatjátok a lakást, vagy kaphatják a locsolók is!

A fotók és az eredeti ötlet forrása: sasinteriors.net

Az elkészült műveiteket szívesen megnéznénk mi is!
A képeket a obuda@babamama.info e-mail címre várjuk!