Újrahasznosítás: kreatív művészet

Újrahasznosítás: kreatív művészet – Háztartási újrahasznosítható hulladékból gyönyörűségek készíthetőek. Egyszerűek, frappánsak, még is zseniálisak.

Ha kifogytunk a kreatív gondolatokból, jól jönnek ezek az ötletek az Időtetrisztől.

A “tanítsuk meg a gyereket arra, hogy nem muszáj mindent egy használat után eldobni” (újrahasznosítás) leckéhez az egyik legszemléletesebb módszer a különböző gyűjthető, egyébként szelektív kukában landoló tárgyakból készülő, azokat is felhasználó “művészeti alkotások” készítése. 4 ilyen mókát ajánlunk. Kis ovistól iskolásig, szülővel vagy anélkül is csinálhatóak.

A krumplipucolás elől megmentett újságpapírokat újrahasznosító állatos képek akkor mutatnak a legjobban, ha 4 képből álló képet készítünk belőlük, ahogy itt ezen a képen is:

állatos kép1

(Innen)

 

Itt tojástartókat varázsolnak egyszerűen virággá.Tojástartón, festéken felül csak pár bogyó kell hozzá. Utóbbit most könnyedén beszerezhetjük a kertből, utcáról, parkból.

tojástartó_virág1

(Innen)

 

A “főzzünk papírból” továbbfejlesztett változata is lehet ez a falra is tehető pizza. Minden bigyót elbír, a variációk száma szinte végtelen.

pizza2-1

(Innen)

A legjobbat utoljára tartogattuk. Ez az egyszerűen elkészíthető kép simán megállja a helyét a lakás frekventáltabb pontján is, de a gyerekszoba falán mindenképpen. Az oviból hazafelé szedett botocskák, a nagyitól megörökölt gombok, papír és ragasztó kell csak hozzá. Gyönyörű.

button-tree-craft-1

(Innen)

Forrás: kecskemet.babamama.info