20. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Summerfest20. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Százhalombatta, Ráckeve, Tököl – (2013. augusztus 12. – 2013. augusztus 22.)

Huszadik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, amely hazánk egyik legjelentősebb, de méreteit tekintve legnagyobb nemzetközi folklórfesztiválja.

Minden település életének fontos része a hagyományteremtés, a külvilág számára való megmutatkozás, az önálló arculat megteremtése. Vannak olyan települések, ahol ezért szinte semmit sem kell tenni, mert a földrajzi fekvés, a történelmi múlt önmagát adva csak a “kihasználásra vár”. Vannak azonban olyan települések, melyek egyáltalán nem rendelkeznek hagyományokkal, vagy, mert a főváros árnyékában vannak, nagyon nehéz számukra kilépni ebből az árnyékból.

Három ilyen “árnyékban lévő” település hívott életre (Százhalombatta, Ráckeve, Tököl) egy olyan rendezvényt, amely mára méltán a régió – Pest megye déli részének – legnépszerűbb és legnagyobb szabású nyári kulturális rendezvénye.

A fesztivál 12 napja a hagyományőrző kultúra jegyében zajlik, a programok az élő népművészet (néptánc, népzene, népi játék, tárgyalkotó kézművesség) elemeit vonultatja fel, valamint a társművészetek (képzőművészet, utcaszínház) számára ad bemutatkozási lehetőséget.

A fesztivál szakmai, illetve CIOFF központja Százhalombatta, főbb eseményei a települések között megosztottan történnek. Így bár a rendezvény egységes, az azonos programok mellett mindegyik település sajátos, csak rá jellemző programelemeket is kínál az odalátogatóknak.

Jegyek:
Nyitó- és Záróceremónia:
elővételben a lelátóra 1 500 Ft, elővételben székre 1 200 Ft helyszínen 2 000 Ft,
nyugdíjas oldal lelátó jegy: 500 Ft (egy fő maximum 2 jegyet vehet)
Táncpanoráma: elővételben 1 000 Ft, helyszínen 1 500 Ft
Minden, ami Berecz!- Berecz András koncertje: elővételben 1 000 Ft, helyszínen 1 500 Ft
Pál Lajos és családja koncert: elővételben 5 00 Ft, helyszínen 1 000 Ft
Vujicsics zenekar: elővételben 1 000 Ft, helyszínen 1 500 Ft
Nikola Parov: elővételben 1 000 Ft, helyszínen 1 500 Ft.

Forrás: www.summerfestbatta.hu , Port.hu